از وزیر دین به عنوان سخنران اصلی در میزگرد "فراز و نشیب روابط دین با دولت" دعوت شد. این نشست به همت انجمن فارغ التحصیلان دانشگاه اسلامی شریف هدایت الله جاکارتا در سالن اجتماعات دانشگاه برگزار شد.
در مقابل حاضرین، وزیر دین در مورد اهمیت توافق، مدارا و اقامه عدالت در حفظ روابط دین با دولت صحبت کرد. این سه چیز موضوع از تلاش های رسول خدا هنگام ساخت مدینه الهام گرفته شده است. رسول خدا به همراه جامعه متنوع مدینه توافق نامه ای را در قالب منشور مدینه ایجاد کردند، سپس آن را در زندگی مداراتی و عادلانه تحقق بخشیدند.
به گفته وزیر دین، در خصوص اندونزی، پنچاسیلا نیز نتیجه توافق بنیانگذاران این کشور بود. بنابراین، ارزشهای پنچاسیلا باید در زندگی پر از مدارا و عدالت محقق شود.
به همین مناسبت، وزیر دین همچنین در مورد تغییراتی که در کشورهای عربی به ویژه عربستان سعودی و امارات متحده عربی رخ داده است، داستانهایی را تعریف کرد. در خصوص عربستان سعودی، وزیر دین شاهد تقویت رابطه هویت دینی و ملیتی است. این، در چشم انداز عربستان سعودی در سال 2030 بیان شده است که تقویت هر دو در یک جعبه است و از هم جدا نیستند. سعودی ها هنگام جدا کردن هویت های ملیتی و دینی، تجربه ای تلخ داشتند.
وی گفت، "سعودی ها اکنون نمی خواهند هویت اسلامی بودن و ملیتی خود را از یکدیگر جدا کنند."
وی افزود، "اندونزی از گذشته اینطور بوده است که بینش های اسلامی بودن و ناسیونالیستی را یک بسته جدایی ناپذیر بنا کرده است."
وزیر دین همچنین درباره توسعه اعتدال دینی در امارات متحده عربی صحبت کرد. مدارا ارزشی است مقدم که بسیاری از گردشگران و سرمایه گذاران به آنجا می آیند. اگر مردم غیرقابل تحمل باشند، گردشگران به آنجا نخواهند آمد. مدارا همچنان ترویج می شود، اما این هویت اسلامی را در آنجا از بین نمی برد.
وزیر دین تأکید کرد که آنچه در مورد تغییر در عربستان سعودی و امارات متحده عربی گفته شد به این معنی است که در اندونزی اجرا شود. اما انتظار می رود این اطلاعات برای تلاش در حفظ هماهنگی و روابط دینی – دولتی در اندونزی، مفید باشد.
پنجشنبه، 23 ژانویه 2020 (3 بهمن ماه 1398)
منبع: سایت رسمی وزارت دین اندونزی
نظر شما